Anna a kétkedő

Anna a kétkedő

Újra lecsapott a fekete furgon!

2015. június 11. - Kétkedő Anna

Ezúttal Szegeden. Több hírportál is megírta, hogy az édesanya facebookra tette ki, mi történt a 17 éves lányával, akit állítólag egy fekete furgonba két férfi próbált berángatni. A sztori szerint két piaci árus kergette el a támadókat.

feketefurgon.jpg

A kép csak illusztráció

Ezzel még probléma nem is lenne, de az anyuka nem tett feljelentést. Először a Gábor Dénes szakiskola igazgatójával beszélt, ugyanis a lány oda jár iskolába, és onnan tartott hazafelé, mikor megtámadták. És az igazgató tett aztán feljelentést a rendőrség felé. Nekem már itt gyanús a történet.

A rendőrség átnézte a térfigyelő kamerák felvételeit, és semmit sem találtak. Hm, milyen furcsa. És ha még most sem gyanús senkinek, hogy ez már megint valami hazugság, akkor még ott van az a része is a történetnek, hogy az édesanya először azt ígérte, pénteken nyilatkozik a Délmagyar portálnak, de a következő megkeresésükkor már rájuk csapta a telefont.

Itt több minden is történhetett. Anyuka nem sejtette, hogy ekkora hírverés lesz a dolog körül, és emiatt megijedt. Bár szerintem nem ez a helyzet. Nem véletlenül vagyok Kétkedő Anna, aki semmit sem hisz el. Szerintem a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a kislány valamiért kitalálta ezt a történetet, ki tudja, talán nem ért haza időben. De közben kiderült a kis füllentés, hiszen semmi sem bizonyítja, hogy ez történt, csak a lány szava. Akit ugyebár közben a rendőrök többször is kihallgattak, és lehet, hogy közben kiderült számára, hogy ez mégsem olyan jó ötlet.

Nekem az anyuka reakciója is gyanús. Ha az én lányomat próbálná valaki elrabolni, akkor biztosan nem várnám meg a másnapot, és nem az iskola igazgatójával konzultálnék, hanem a gyermeket karon ragadva, észvesztve rohannék a rendőrségre.

A történet több ponton is sántít, ha ezeket mind átgondoljuk.

Ezúttal ugyan nyomoz a rendőrség, de az ilyen furgonos híreszteléseket, amik szerint már Győrben, Egerben, Baján és még ki tudja hol támadtak tizenévesekre, eddig minden alkalommal cáfolták, és érzéseim szerint ezúttal is fogják.

 

A fekete furgonos történetek több hoaxokkal foglalkozó oldalon is megjelent már:

urbanlegends 1

urbanlegends 2

hoaxkábel

és végül a rendőrség saját honlapján is ott a cáfolat.

A bejegyzés trackback címe:

https://semmitsemhiszekel.blog.hu/api/trackback/id/tr427534482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása